OVER MIJ

Linda ten Dam (1980) begon met tekenen en schilderen toen ze herstelde van een verkeersongeluk. In dat herstel speelde kunst een essentiële rol: Het werd voor haar een veilige manier om ongrijpbare gevoelens vorm te geven en zo zichtbaar te maken. Schilderen en tekenen kreeg zo een belangrijke plek in haar leven.

 

Op cursussen in binnen- en buitenland werkte ze met veel verschillende technieken en leerde ze talloze materialen kennen. Bovendien raakte ze gefascineerd door de psychologische achtergronden van het creatieve proces en de functie van symboliek in kunst. Dit bracht Linda ertoe de tweejarige basisopleiding Genezend Tekenen te doen, gevolgd door de studie creatief docent en coach beeldend aan Vrije Academie ’t Pad. Daar studeerde ze in 2014 af.  

 

Vanaf dat moment werkt ze als kunstenaar en coach vanuit haar atelier in Eefde. Kunst is voor Linda een manier om een gesprek te voeren. Haar werk weerspiegelt haar persoonlijkheid: licht, kleurrijk, toegankelijk, niet bang om zichzelf te laten zien. In haar doeken is dat verder te zien aan open ruimtes, gelaagde structuren of sporen van materiaalgebruik. Dit alles zorgt voor de lijnen en vormen die aanknopingspunten bieden voor interpretatie. De kijker is welkom in Linda’s kunst zijn eigen ervaring vorm te geven.

 

Linda woont in Vorden met haar man en zoon.

Lees hier een impressie van een recente expositie van Linda ten Dam.