OVER MIJ

Mijn naam is Linda ten Dam.

In 2000 ben ik begonnen met tekenen en schilderen.


Na het volgen van diverse cursussen in binnen en buitenland kwam ik erachter dat ik niet alleen meer wilde weten over het materiaal en de technieken maar dat ik het ook heel interessant vind wat je beleeft en ervaart tijdens een kunstzinnig proces. Wat gaat er in je om en hoe komt het tot stand. Ik wilde meer weten over de psychologische achtergrond en symboliek van het kunstzinnig werken.


Deze nieuwsgierigheid zette mij ertoe aan dat ik in 2010 met de basis opleiding Genezend Tekenen ben begonnen. Na deze te hebben afgerond heb ik een opleiding bij Vrije Academie Het Pad gevolgd waar ik in 2014 ben afgestudeerd als creatief docent en coach beeldend.

Het creëren van kunst is mijn leven, mijn passie. Een passie die ik graag deel met iedereen die daar voor open staat.

Door de jaren heen is mijn werk gegroeid en maak ik kunst in veel verschillende uitingen. Hierbij te denken aan tekeningen, schilderijen, illustraties, objecten, en fotokunst en projecties. Maar met in de basis altijd een gelaagdheid. Het werken met een groot scala aan materialen en technieken. Niets is gek genoeg.

Het is voor mij steeds weer een uitdaging om mijn gevoelens te uiten in een kunstwerk.

Naast het zelf creëren van kunst bied ik ook anderen de mogelijkheid om kunst te scheppen. Kunst is voor iedereen. Het is prachtig samen te delen.