KUNSTWORKSHOPS

Voor workshops staan geen data ingepland. Je kan je opgeven met een groep of individueel of vraag naar de mogelijkheden.

Schilderen met marmermeel & pigment

In deze workshop leer je werken met boeiende en onvoorspelbare structuren. Een uitdagend experiment, waarbij je gebruik maakt van zeer diverse en ongebruikelijke combinaties van materialen, zoals zand, pigmenten, was of beits. In verband met de droogtijd bestaat de workshop uit twee delen. Beschikbaar voor beginners en gevorderden.

 

Mixed media

Experimenteren met een mix van materialen: verf, inkt, krijt, potlood, pen, papier en/of pasta's. Of onverwachte materialen als zand, was of beits. En je gebruikt daarbij diverse soorten gereedschappen. De compositie is geheel naar eigen inzicht, herkenbaar figuratief of abstract. Je kunt schilderen op canvas of op hout. Alles mag en niets hoeft. Gevorderden en beginners kunnen meedoen aan deze schilderworkshop.

 

FotoKunst

Heb jij ook zoveel foto's digitaal? En mogen deze wel gezien worden, in plaats van maar op je telefoon of laptop te blijven staan? Heb je een speciale foto die eigenlijk een mooi en bijzonder plekje verdient? Dan is dit je kans. Tijdens deze workshop maak je je eigen kunstwerk met foto op hout of op canvas. In een dagdeel leer je hoe je jou speciale foto kan afdrukken en kan uitwerken door bijvoorbeeld te tekenen of schilderen op hout. Ervaring niet nodig

 

Abstract schilderen

Alles mag en niets hoeft! Abstract schilderen betekend dat het niet perse iets voor hoeft te stellen. Je kunt echter ook een landschap, dieren of bloemen op een vrije en abstracte manier weergeven. Je gaat experimenteren met acrylverf, schildersmedium, allerhande gereedschappen en schilderstechnieken. Je maakt gebruik van je vrijheid, spontaniteit en fantasie.

De workshop duurt 3 uur. 

 

Abstraheren

Abstraheren , de kunst van het weglaten...

We laten ons inspireren door iets uit de realiteit, een landschap, een portret, of iets anders tastbaars. Door te leren zoveel mogelijk weglaten en loslaten men tot een harmonieuze compositie.

Je werkt met materialen naar keuze.

 

Intuïtief tekenen en/of schilderen

In deze workshop kom je dicht bij jezelf: Je werkt als het ware van binnen naar buiten, je onderbewustzijn wordt verkend en verbeeld. Voordat je gaat schilderen wordt begonnen met een visualisatie. Je zult jezelf daarna verrassen met alle kleuren die op het doek verschijnen. Werken met herkenbare figuren of abstracte vormen is allebei mogelijk. Deze workshop vereist geen enkele ervaring met schilderen.